Super HAD CCD و برد دید در شب دوربین مداربسته
شاید شما هم در کاتالوگ دوربین های با واژه Super HAD بخورد کرده باشید. این CCDها دارای چند نسل از تکنولوژی متفاوت نیز هستند.
مزیت اصلی CCDهای Super HAD نسبت به نمونه های CCD عادی سونی حساسیت بهتر انها نسبت به نور است. به طور تقریبی این CCDها حساسیتی 2 برابر بهتر از CCDهای عادی در مقابل نور دارند این به این معناست که دوربین هایی که به این CCD مجهز شده باشند تصویری با نویز نصف در نور کم به شما میدهند.
این CCDها همچنین حدود 6db (مقدار 6 دسیبل) نسبت سیگنال به نویز کمتری دارند.
توجه داشته باشید که نوع CCD تفاوتی را در رزولوشن تصویر شما ایجاد نخواهد کرد و برای مثال روزولوشن 420TVL در CCD عادی و نوع Super HAD آن جزئیات یکسانی را به شما میدهد و CCD دوم تنها نویز کمتری در تصویر دارد.
بیشتر بخوانید: دوربین tiandy دوربین مداربسته
برد دید در شب دوربین مداربسته
برد دید در شب دوربین مداربسته یکی از مشخصه های مهم دوربین های امنیتی است. در این مطلب به المان های موثر بر این مشخصه و تاثیر هر یک بر برد دید در شب دوربین می پردازیم.
دید در شب دوربین مداربسته چطور کار می کند؟
دید در شب دوربین های مداربسته از طریق تولید نور نامرئی (مادون قرمز) توسط LEDهای دوربین و دریافت تصاویر از طریق این نور توسط چیپ تصویر دوربین صورت می گیرد. در واقع دوربین های دید در شب محیط اطراف خود را روشن می کنند، اما از آنجایی که این نور برای چشم انسان قابل روئیت نیست روشنی محیط توسط انسان قابل تشخیص نخواهد بود.
المان های موثر بر برد دید در شب دوربین مداربسته چه هستند؟
دو المان داخلی بر برد دید در شب دوربین تاثیر می گذارند:
البته گذشته از این دو المان، المان های خارجی نیز میتوانند بر دید در شب دوربین تاثیر گذار باشند. برای مثال اگر محیط نصب دوربین با رنگ های تیره پوشیده شده باشد میزان انعکاس نور و در نتیجه روشنایی تصویر کمتر خواهد بود. المان دیگر موثر میزان نور مرئی در محیط است. در صورتی که در شب در محیط نصب دوربین نور مرئی نیز وجود داشته باشد این نور نیز می تواند به نمایش بهتر تصویر در شب کمک کند و به نوعی برد دید در شب را افزایش دهد.
بیشتر بخوانید: هایک ویژن نصب دوربین مدار بسته
برد دید در شب نوشته شده در کاتالوگ دوربین چطور محاسبه می شود؟
این برد با توجه به بالاترین فاصله پرتاب نور مادون قرمز در دوربین محاسبه می شود و طبیعتا میزان اشاره شده با میزان موثر دید در شب تفاوت خواهد داشت. معمولا در دوربین های مداربسته برد موثر دید در شب دوربین کمتر از نصف حداکثر برد دید در شب است.
مضرات افزایش برد دید در شب دوربین
افزایش برد دید در شب از دو راه ممکن خواهد بود:
اول افزایش قدرت یا کاهش زاویه نوردهی LEDهای دوربین و دوم افزایش حساسیت چیپ تصویر دوربین
در حالت اول افزایش برد در شب به اشباع شدن تصاویر در فواصل نزدیک خواهد انجامید. در صورتی که نور تولیدی توسط دوربین بیش از حد زیاد باشد ممکن اجسام نزدیک بیش از روشن شوند که به سفید شدن کامل آنها و از طرفی بسته شدن دیافراگم دوربین می انجامد. از این رو قدرت نوری دوربین تنها در صورتی باید زیاد شود که هدف در فاصله ای زیاد از دوربین قرار داشته باشد. در صورتی که اهدافی در فاصله نزدیک دوربین نیز وجود دارد بهتر است قدرت نوری دوربین کاهش یافته و از پروژکتورهای مادون قرمز یا پروژکتورهای عادی برای روشن کردن بقیه تصویر استفاده شود.
گرچه افزایش حساسیت چیپ تصویر دوربین به نور مادون قرمز تاثیر مثبتی در تصویر خواهد داشت اما این کار باعث افزایش شدید قیمت دوربین خواهد شد که عیب بسیار بزرگی است.